Alene naken (Innbundet)

Hvorfor er vi redd for å være oss selv?

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202471385
Kategori: Selvutvikling og Helse og psykisk helse
Alder: 25 - 65
Omtale Alene naken

Hva er det som styrer våre handlinger? spør psykiater Tormod Huseby. Svaret er vår sterke frykt for å bli avvist av og utstøtt fra fellesskapet, mener han. For å unngå ensomheten griper vi til strategier som kan være uheldige for oss, men som der og da fremstår som det beste valget for at vi skal føle oss verdifulle. For skammen over å bli avvist kan være ødeleggende.

Huseby deler i denne varme, rause og innsiktsfulle boken dyptgripende episoder fra sitt eget liv og en rekke historier om menneskers skam, sårbarhet og livssmerte. Han viser hvordan de greier å finne mot, trygghet og selvaksept og får et bedre liv. Han byr på refleksjoner over hvorfor vi er som vi er, hva som styrer valgene våre, og hvordan vi kan velge annerledes for å få et liv der vi tør å være oss selv fullt og helt. Husebys dype engasjement for og overbærenhet med sine medmennesker gjennomsyrer livsfortellingene han deler med oss, og gir håp for mennesker som strever – mennesker som deg og meg.

Til toppen

Ærlige, åpenhjertige og velskrevne...
Per Egil Hegge, Aftenposten

Andre utgaver

Alene naken
Bokmål Ebok 2015
Alene naken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Alene naken
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Tormod Huseby:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Alene naken

Vettugt og velskrevet om psykiatri

"Ærlige, åpenhjertige og velskrevne beretninger om noen av de problemer og mennesker som en psykiater kan møte i sin hverdag."

Per Egil Hegge, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Tormod Huseby er spesialist i psykiatri og veileder i psykodynamisk psykoterapi, med tilleggsutdannelse i kognitiv atferdsterapi. Siden 2000 har han drevet privatpraksis i Oslo. Han er også en populær skribent i Norges største psykologitidsskrift psykologisk.no og har vært lørdagsspaltist i Dagens Næringsliv. Han har skrevet bøkene Alene naken – hvorfor er vi redd for være oss selv? og Just like us, only more, og er medforfatter i komiker Rigmor Galtungs bok Fullt lys og stummende mørke, om å leve med diagnosen bipolar lidelse.