Aldri, aldri, aldri (Heftet)

Serie:  421

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 224
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 421
ISBN/EAN: 9788282883863
Kategori: Romaner
Omtale Aldri, aldri, aldri

«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn.

Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Jeg vil ikke være skråsikker eller bastant, for plutselig våkner jeg en dag og har blitt en av dem, en vanlig kvinne i 30-åra som vil bli gravid, som vil stifte familie, som vil utvide livet mitt, kroppen min, hjertet mitt, til å romme flere enn meg selv. Det er lov å ombestemme seg.»

Hovedpersonen i Linn Strømsborgs roman «Aldri, aldri, aldri» har aldri ønsket seg barn. Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn – helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om å ikke ville ha barn.

Aldri, aldri, aldri er en roman om hvorfor vi får barn, og hvorfor vi ikke får barn. Det er historien om å velge noe annet enn det som forventes av en, men samtidig bare ønske seg et vanlig liv.

Til toppen

Andre utgaver

Aldri, aldri, aldri
Bokmål Innbundet 2019
Aldri, aldri, aldri
Bokmål Ebok 2019
Aldri, aldri, aldri
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Linn Strømsborg:

Anmeldelser Aldri, aldri, aldri

"Denne boka blir mer og mer roman jo lenger man leser. Den går fra en monolog til at andre mennesker er med å gjøre handlingen levende, og slutten er vakker, for ikke å si styggvakker. Strømsborg har klart å gi henne refleksjoner som går ut over det at hun velger å ikke få barn fordi det er så mange barer å besøke, festivaler å delta på og andre interessante ting i stedet. (...) Aldri, aldri, aldri er også en bok om nære venners betydning og aksepten for deres valg – og å ikke alltid få den samme aksepten tilbake fra storsamfunnet. Det hele er inderlig, sårt og vesentlig."

 
Vidar Kvalshaug, Bok365

«Heldigvis ender ikke romanen opp med å bli et forsvarsskrift for de frivillig barnløse. Det er heller eksistensielt. Og det er god litteratur. Boka beskriver usedvanlig godt usikkerheten før et slikt valg, både for dem som havner på ja. Og for de som ender opp med nei.»

 
Anette Os, Fædrelandsvennen

"... med et nært og varmt språk kretser hun rundt familiens plass i våre liv (...) Strømsborgs nostalgi er det lett å bli forført av. Romanene hennes er en hyllest til de gode vennskapene."

 
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"Det går utrolig nok an å skrive varmt og rørende om å velge bort barn. Strømsborgs nyeste roman får meg til å hulkegrine (…) hennes beste bok til nå."

 
Katrine J. Urke, Dagbladet, Dagbladet

"Strømsborg utforsker morsrollen gjennom forholdet jeg-fortelleren har til sin egen mor, til besteforeldrene sine, og morens forhold til sine foreldre. Hun byr på interessante perspektiver om farsrollen versus morsrollen, skriver vakkert om oppvekst og godt om hvordan vennskap endrer seg når noen får barn. Boka er aldri navlebeskuende, men er drevet frem av gode dialoger og handling. Historien er elegant komponert, til tider nærmest filmatisk."

 
Trine Saugestad Hatlen, VG

"en imponerende roman"

Eva Biringer, Die Welt

"Problemstillingen er interessant: Hvorfor blir folk så stressa av at andre ikke vil ha barn? (...) Aldri aldri aldri argumenterer for at et rikt liv kan leves på mange vis, også uten å føre slekta videre."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Linn Strømsborg vekkjer medvit om familieforventingane våre. (...) Strømsborgs prosa er inntakande og nær"

Eivind Myklebust, Klassekampen

"Noe av det spennende med romanen er at den skildrer valget om ikke å få barn, både slik det ser ut over lengre tid, og i en nokså kritisk periode av livet. (...) Aldri aldri aldri får godt frem det eksistensielt gripende ved å se vinduet lukke seg, og si til seg selv at det er riktig. Boken går svært tett på den barnløse hverdagen og fremtiden."

Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Linn Strømsborg (f. 1986) debuterte i 2009 med romanen Roskilde, som ble oversatt til svensk året etter. Hun har siden utgitt flere romaner.

Bøker i serien