Albert Åberg og soldatpappaen (Innbundet)

Serie: Albert Åberg 

Forfatter:

Lise Männikkö (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Albert och soldatpappaen
Oversatt av: Männikkö, Lise
Serie: Albert Åberg
ISBN/EAN: 9788202257606
Kategori: Bildebøker og Barnas bestevenner
Alder: 4 - 7
Omtale Albert Åberg og soldatpappaen

I denne boka er Albert seks år. Han har fått en ny venn. Hamdi, som er kanonbra i fotball. Hamdis pappa har vært soldat. I en ordentlig krig i det landet han bodde i før. Hamdis pappa vil ikke snakke om krigen. Det er for vondt og vanskelig. Men en dag forteller han noe. Om de som ødelegger og bomber, og om de som bygger opp.Mange barn kjenner Albert Åberg. Den lille gutten med det store hodet og ikke så mye hår. Albert bor sammen med faren sin i en høyblokk på et sted som kan være hvor som helst i verden.

Bøkene om Albert Åberg er blant de mest kjente og leste bøkene for små barn i Norge.

Til toppen

Flere bøker av Gunilla Bergström:

Om forfatter

Gunilla Bergström (1942-2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun ble født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.

Bøker i serien