Albert Åberg med styrke-sekken (Innbundet)

Serie: Albert Åberg 

Forfatter:

Tor Åge Bringsværd (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alfons med styrke-säcken
Oversatt av: Bringsværd, Tor Åge
Serie: Albert Åberg
ISBN/EAN: 9788202344726
Kategori: Bildebøker , Populære figurer og Barnas bestevenner
Alder: 3 - 6
Omtale Albert Åberg med styrke-sekken

I denne boka er Albert Åberg snart 7 år. Albert leker at han er KONGE i Egenlandet. Som konge må man passe på store ting. Som å stoppe krig, hindre hungersnød og passe på at folk har det bra. Det skal vise seg at det er problemer på gang i Egenlandet, og kongen må virkelig trå til. Da kan det være godt å ha en styrkesekk.

Albert er ute på mystiske eventyr, et sted midt mellom hverdag og en hemmelig, indre verden. Begge fins og kanskje begge er like viktige? Gammeldags eventyr - eller samtidsfortelling? Les den som du vil.

Mange barn kjenner Albert Åberg. Den lille gutten med det store hodet og ikke så mye hår. Albert bor sammen med faren sin i en høyblokk på et sted som kan være hvor som helst i verden. Bøkene om Albert Åberg er blant de mest kjente og leste bøkene for små barn i Norge.

Les mer om Albert Åberg.

Til toppen

Flere bøker av Gunilla Bergström:

Anmeldelser Albert Åberg med styrke-sekken

Albert gjør det igjen

" (...) igjen sjarmerer han både små og store lesere med sitt syn på livet. Her er noe å snakke om for hele familien, noe å glede seg over og noe å forundre seg over. Albert Åberg gjør det rett og slett igjen!"

 
Kjetil Skotte , Oppland Arbeiderblad

Albert og verdenspolitikken

“Det er en liten begivenhet når den tjuefemte boken om Albert Åberg nå kommer på norsk (…) Man kan lese inn en oppfordring om ansvar og demokrati i denne historien om Albert Åberg. Sjelden har det vært så nærliggende å knytte ham til verdensbegivenhetene (med global oppvarming, naturkatastrofer og protester mot vanstyrende eneherskere) som akkurat nå.”

Anne Cathrine Straume, Kulturnytt, NRK P2

Albert redningsmann

"Historien er søt. Og den er sterk. Den sier noe om kraften i naiv godhet. Den har vi ikke for mye av i denne verden (...) Albert har bakkekontakt. Og som et naturlig barn med bakkekontakt, har han en åpen himmel over seg. Det er god atmosfære i bøkene, så som helhetlig leseropplevelse er de en stor suksess. Så også denne gangen."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Helt sjef"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

All makt til Albert Åberg

"Opprøret mot den selvtilfredse kongen kan vanskelig bli mer aktuelt (den svenske utgivelsen kom like før de arabiske opptøyene) (...) Slik oppfyller Bergström drømmen om å utrydde nøden i verden, hun insisterer på betydningen av drømmer helt generelt – og viser at det med makt følger ansvar. Mer er det vanskelig å få til på en gang."

Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

Gjenkjennelig, men også ny Albert Åberg

"Mange barn vil føle fellesskapet med Kong Albert, som vil ta vare på alle. Det viser Bergströms finstemte sans for å uttrykke forholdet mellom lek, barnets psykologi og skaperevne."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"(...) spennende, utfordrende og oppdatert"

Elin Solvang, Mamma

Til toppen

Om forfatter

Gunilla Bergström (1942-2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun ble født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.

Bøker i serien