Aktivitetslære i kroppsøving (Heftet)

- en fagdidaktisk grunnbok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202575816
Kategori: Grunnskolelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Kroppsøving
Nivå: Akademisk
Omtale Aktivitetslære i kroppsøving

Boka gir en innføring i mange aktiviteter som kan gjennomføres i kroppsøvingsfaget. Den beskriver tradisjonelle aktiviteter, slik mange kjenner det fra skolen, men også nye former for aktiviteter og øvelser innenfor mange ulike grener i faget. Lek, basistrening, ballbasis, basketball, håndball, volleyball, fotball, innebandy, frisbee, turn, dans, friidrett, orientering, badminton, svømming, friluftsliv, skøyter og ski har blitt viet hvert sitt kapittel, og vi får mange gode ideer til hvordan vi kan jobbe med de grunnleggende ferdighetene.

Boka gir oss tips og råd til hvordan elevene kan øve på grunnleggende ferdigheter slik at mestring kan oppleves innenfor de ulike aktivitetene. Disse rådene er både av organisatorisk art, men også innen teknikk, taktikk og aktivitetsforståelse. Grunnlaget for en livslang bevegelsesglede legges ved å forstå, beherske og oppøve seg ferdigheter i et bredt utvalg aktiviteter. Til hvert kapittel finnes det en omfattende idébank med øvelser.

Boka er rikt illustrert med bilder fra ulike aktiviteter. Den utgis også som en digital utgave. Boka er supplert med en rekke filmer som viser ulike teknikker og øvelser innenfor de mange idrettsgrenene.

Målgruppen er studenter i grunnskolelærerutdanningen og kroppsøvingslærere på grunnskolen.

Øvrige bidragsytere til boka er Øyvind Bjerke, Ingrid Frenning, Hilde Stokkvold Gundersen, Bjørnar Kjellstadli, Tonje Fjogstad Langnes, Svein Rune Olsen, Hilde Rustad og Ketil Østrem.

Til toppen

Om forfatter
Geir Øvrevik er universitetslektor ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse og idrettsvitenskap. Han har 20 års erfaring som kroppsøvingslærer i skolen, og i tillegg har han vært aktiv i utdanning av kurslærere innenfor barneidrett.