Aftenland (Innbundet)

Forfatter:

Monica Aasprong (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Aftonland
Oversatt av: Aasprong, Monica
ISBN/EAN: 9788202553760
Kategori: Romaner
Omtale Aftenland

Aftenland handler om Karolina som er professor i kunsthistorie. Anton er hennes doktorgradsstudent. Når han sier han har funnet ny informasjon som forandrer historieskrivingen om svensk bildekunst, blir Karolina dratt inn et spill med flere uventet lag, både følelsesmessig og profesjonelt. Men hvem er det egentlig som utnytter hvem?

«Høstens store suksessroman.»
Expressen

Til toppen

Høstens store suksessroman.
Expressen

Andre utgaver

Aftenland
Bokmål Ebok 2018
Aftenland
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Aftenland
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Therese Bohman:

Anmeldelser Aftenland

"Den svenske forfatteren Therese Bohmans Aftenland, godt oversatt til norsk av Monica Aasprong, inneholder en skarp analyse av trekk ved vår egen tid."

Astrid Fosvold, Vårt Land

Underholdning med snert

"Mange av vår tids kulturkamper strømmer altså gjennom «Aftenland», og gjør romanen tvers gjennom lesverdig og underholdende. Det er noe ibsensk over hvordan hun bruker stråmenn, i bokstavelig forstand, til å representere ulike posisjoner."

Knut Hoem, Nrk P2

«Elegant er det beste ordet for å beskrive Bohmans stil. Ja, Aftenland er i all sin tilsynelatende enkelhet en stor roman.»

Upsala Nye Tidning

«Hun skriver fram et språk som er i slekt med norske Hanne Ørstavik, bare lettere. Hun er en flanør uten flokk, en romantiker med skapell. Dette er hennes beste bok.»

Sveriges Radio P1

«Therese Bohman har nå skrevet seg frem til en posisjon som gir løfte om stor litteratur.»

Åsa Lindborg, Aftonbladet

«Det fritt flytende begjæret er sterkt og rent fremstilt i romanen og Karolinas innsikt burde være like selvklar for kvinner og menn.»

Geir Gulliksen, Expressen

«Men hvem er kulturkvinnen? Takk for denne boken! (…) Bohman leker og analyserer de makt og kjønn og identitetsnormer som råder. (…) Bohman sette fingeren på bevegelser, komplekse relasjoner og emosjoner i samtiden som få andre lykkes med.»

Arbetarbladet

«Therese Bohman har unektelig et skarpt blikk for mannlig maktadferd, men Karolinas motstrategi er ikke klassisk feministisk: hun lar seg underholde, rent av lokke.»

Svenska Dagbladet

«Sensuell sidevender»

Falköpings Tidning

«Bohmans romaner kan se litt vel lettfordøyelige og friksjonsløse ut, men de er intelligentere enn man kanskje kan tro. Og mer underholdende.»

Dagens Nyheter

Til toppen

Om forfatter
Therese Bohman er født i 1978 og bor i Stockholm. Hun er forfatter og kulturjournalist. Den andre kvinnen ble blant annet nominert til Sveriges Radios romanpris og Nordisk råds litteraturpris.