Å være Kjersti (Innbundet)

Serie: Kjersti 2

Forfatter:

Katarina Strömgård (Illustratør) Nina Aspen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 184
Illustratør: Strömgård, Katarina
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Att vara Kerstin
Oversatt av: Aspen, Nina
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202649838
Kategori: Romaner for barn
Alder: 6 - 9
Omtale Å være Kjersti

Å være Kjersti har uforglemmelige karakterer, det er alvorlig og morsom om Kjersti på 7 år og hennes verden.

Kjerstis mamma har 40-årskrise, hun har reist på jentetur til Mallorca og har klippet hanekam og tatovert et hjerte med en "K" i midten. Kan det være K for Kenneth - Kjerstis vikar? Det eneste Kjersti vet er at hun ikke liker 40-årskriser og at mamma burde skjerpe seg. I tillegg truer Gunnars mamma med at de kanskje skal flytte tilbake til Stenungsund, men Kjersti vil jo ikke miste sin beste venn!
På skolen er det mange som snakker om skilsmisser og Kjersti er urolig for hva som kan skje hjemme. Tenk om mamma ikke kommer hjem fra Mallorca og tenk om Kjersti må flytte, slik som Fatima måtte? Hvorfor kan ikke alt være som vanlig?

Kjersti vikler seg inn i situasjoner som får leseren til å vri seg og holde for øynenee. Men alt løser seg heldigvis til slutt.Begge bøkene om Kjersti er fantastiske bøker om livet, venner og skolen, skrevet med et absolutt gehør for barns språk og lek.

Den andre boka om Kjersti.

Sagt om bok 1 Det fine med Kjersti:

«Helena Hedlund formidler mye av hvor vanskelig det kan være å vokse opp, men aller mest formidler hun gleden i å oppdage verden når man er barn. Bøkene om Kjersti er diskrete perler i floden av bøker.» DN. Lotta Olsson

«Katarina Strömgårds illustrasjoner flørter med Ilon Wikland og passer ypperlig inn på stemningen og miljøene som omgir Kjersti.» barnensbok.tips

"Helena Hedlund har fanget en syvårings livsfølelse perfekt i Å være Kjersti." Smålandsposten

Den første boka om Kjersti, Det fine med Kjersti, vant Slangbellan, debutantprisen til Den svenske forfatterforeningen for årets beste barne- og ungdomsbok 2018 og Nils Holgerssons plaketten, Den svenske Bibliotekforeningens pris for beste barne- og ungdomsbok 2019.

Til toppen

Andre utgaver

Å være Kjersti
Bokmål Ebok 2020
Å være Kjersti
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Helena Hedlund:

Om forfatter
Helena Hedlund (f. 1978) er en svensk forfatter, dramatiker og skuespiller. Det fine med Kjersti er hennes debutroman. For romanen fikk hun Den svenske forfatterforeningens debutantpris.
Bøker i serien