Å være alene (Innbundet)

Essays

Forfatter:

Jorunn Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 186
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to be Alone
Oversatt av: Carlsen, Jorunn
ISBN/EAN: 9788202230302
Omtale Å være alene

Da "Korringeringer" kom på norsk i 2002 ble den øyeblikkelig utropt til en av årets viktigste bøker. Det var etter at den hadde fått amerikanske kritikere og lesere til å gå mann av huse i sin iver etter å lese denne usedvanelige romanen.

I sin essaysamling skriver Franzen om hvordan det er å takle en uventet suksess - som "Korrigeringer" var - og hvordan mediepresset kan få en til å trå feil. Han skriver også urovekkende godt om hvordan det er å leve med en far med Alzheimers og om hvor enkelt -- og vanskelig -- det er å være idealistisk. Samlingen gir en rekke svar på hvordan det er mulig "Å være alene" i vår bråkete og ufokuserte massekultur. Essayene er lett tilgjengelige og personlige i tonen, og gir en god innsikt i både amerikansk kultur og hva som opptar en av våre mest markante samtidsforfattere.


Til toppen

Om forfatter

Jonathan Franzen fikk sitt gjennombrudd med romanen Korrigeringer, som ble utgitt på norsk i 2002. Romanen ble hedret med The National Book Award. På norsk fins også essaysamlingen Å være alene fra 2004, erindringsboka Mistrivselssonen fra 2007, Lenger unna, en essaysamling fra 2013 og Kraus-prosjektet, en dokumentarisk bok om å lese og oversette den tyske filosofen Karl Kraus. I 2015 kom romanen Renhet i norsk utgave. Jonathan Franzen er medlem av The American Academy of Arts and Letters, tyske Akademie der Künste og franske Ordre des Artes et des lettres.