Å studere økonomi og administrasjon (Heftet)

Et kunnskapspuslespill

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 314
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202488123
Fag: Bedriftsøkonomi, Markedsføring, Metodefag, Organisasjon og ledelse, Samfunnsøkonomi
Nivå: Akademisk
Omtale Å studere økonomi og administrasjon

Når man skal løse praktiske økonomisk-administrative problemstillinger, er det nødvendig å koble kunnskap fra flere ulike fag. For eksempel krever strategiske beslutninger at man samler inn og bearbeider informasjon om markedet og samfunnsøkonomisk utvikling, at man foretar bedriftsøkonomiske analyser og at man evner å lede mennesker til å arbeide mot nye mål. Utdanning og fagbøker legger ofte vekt på bare ett av disse fagfeltene, mens arbeidet med å koble kunnskapen fra fagfeltene sammen blir overlatt til den enkelte.

Forfatterne av Å studere økonomi og administrasjon – et kunnskapspuslespill har tatt konsekvensen av denne utfordringen og bidrar med boken til å gi en helhetlig forståelse av det økonomisk-administrative fagområdet. Puslespillbrikkene består av de enkelte fagene på området og må settes sammen for å skape et helhetlig bilde. Boken inneholder tre deler som

  • presenterer de fire hovedbrikkene: bedriftsøkonomisk analyse, administrasjonsfag, samfunnsøkonomi og metodefag,
  • diskuterer sammenhenger mellom hovedbrikkene, og
  • viser hvordan hovedbrikkene kan pusles sammen og anvendes på konkrete problemstillinger i en virksomhet
Boken er skrevet for studenter, faglærere og praktikere som er interesserte i økonomisk-administrative fag.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Trude Høgvold Olsen er førsteamanuensis i ledelse og organisasjon ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, campus Harstad. Hun har en ph.d. fra Norges Handelshøyskole. Olsen underviser i ledelse, organisasjonsfag og forskningsmetode på bachelor- og masterstudier. Hennes forskningsarbeider knytter seg til kompetanseutvikling, spesielt når det gjelder nye kompetansekrav som følge av organisatoriske endringer, endringsledelse og lederutfordringer i hybride organisasjoner. Hun har tidligere arbeidserfaring som personalkonsulent og har vært seksjonsleder ved Høgskolen i Harstad.
Elsa Solstad er førsteamanuensis i bedriftsøkonomi ved Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet, campus Harstad. Hun har en dr.oecon fra Handelshøgskolen i Bodø ved Nord Universitet. Solstad underviser i bedriftsøkonomiske emner, ledelse og forskningsmetode på bachelor- og masterstudier. Hennes forskningsarbeider knytter seg til økonomistyring, ledelse og organisering og reformer. Hun har tidligere arbeidserfaring som økonomi- og personalsjef. Solstad har tidligere vært leder av instituttstyret ved Institutt for økonomi og samfunnsfag ved Høgskolen i Harstad.