Å spise blomster til frokost (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202230418
Omtale Å spise blomster til frokost

Å spise blomster til frokost er en intens leseopplevelse. Teksten suger tak i leseren på en måte som gjør at det er vanskelig å legge fra seg boken. Forfatteren bruker språket slik at det blir en del av de ulike fasene og gjør at stemningene veksler, og viser en sjelden innlevelse i et splittet sinn.

"...livet er en lek, en hvit sky, en rosa kåpe, livet er en liten hånd, et durende fly høyt oppe på himmelen, en tango, en sang, en rytme, livet er ord og ord er av glass og tørre planker, gress, jeg suger på et sitronsukkertøy..."

Anmeldelser"Synne Sun Løes har noe å melde. "Å spise blomster til frokost" er skrevet av en spennende språkkunstner. Anbefales! "
Siri M. Kvamme, Bergens Tidende

"Sterk og god. En voksen ungdomsbok. Definitivt velskrevet og klok."
Ola By Rise, Adresseavisen

Synne Sun Løes fikk Brageprisen for Å spise blomster til frokost. Les mer

Til toppen

Om forfatter

Synne Sun Løes er født i 1975 og er bosatt i Oslo. Synne Sun Løes debuterte i 1999 med romanen Yoko er alene. Siden har hun utgitt en rekke bøker. For ungdomsromanen Å spise blomster til frokost (2002) ble hun tildelt Brageprisen. Ungdomsromanen Miss (2017) ble tildelt Riksmålsprisen og valgt til White Ravens-bok av Internationale Jugendbibliothek.