Å, spell den låta (Innbundet)

Andre del av SISTE OPPRULLING

Forfatter:

, Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 444
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Oh, Play That Thing
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
ISBN/EAN: 9788202239862
Omtale Å, spell den låta
Henry Smart har forlatt det fattige arbeidermiljøet i Dublin og er nå i USA for å skape seg en fremtid.

Henry Smart har det travelt med å forlate Dublin, hvis han vil unngå å bli likvidert av IRA. Året er 1924 og Amerika er mulighetenes land. Han har etterlatt sin elskede Miss O´Shea i Irland og sjarmerer seg gjennom immigrasjonskontrollen, og videre ut i New Yorks gater. Her er han en liten fisk i en stor dam. Storbyen vrimler av muligheter for en ung mann med initiativ. Men det tar ikke lang tid før han er på kant med de lokale gangsterne, og Henry setter kursen mot Chicago.

Her blir han overveldet av jazzen som siver ut fra alle dører og vinduer. Det er lyden av en ny tid. Mannen som leder an i revolusjonen, med trompet og blødende lepper, er Louis Armstrong. Men fremdelses bestemmer hudfarge hva du kan få til, og gangstere kontrollerer alle spillesteder. Mr. Armstrong trenger en mann, en hvit mann, og mannen han velger er Henry Smart.

Roddy Doyle er født i Dublin i 1958. Han har skrevet seks romaner forut for Å, spell den låta, alle utgitt på norsk. Flere av bøkene hans er filmet og Doyle har mottatt flere høyt hengende priser, blant annet Booker-prisen for Paddy Clarke Ha ha ha.

Å, spell den låta er en frittstående oppfølger til En stjerne ved navn Henry (2000). Henry Smart har forlatt det fattige arbeidermiljøet i Dublin og er nå i USA for å skape seg en fremtid. Roddy Doyle skriver på den tredje boken om Henry Smart, som vil fullføre trilogien Siste opprulling.

Til toppen

Om forfatter
Roddy Doyle er født i Dublin i 1958. Han har blant annet skrevet romanene The Commitments - da soul'en kom til Dublin (1994), Sharons unge (1995), Hamburgervogna (1996), Dama som gikk på dører (1996), En stjerne ved navn Henry (2000), Å, spell den låta (2006) og Paula Spencer (2008). Flere av bøkene hans er filmet og Doyle har mottatt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen for Paddy Clarke Ha ha ha (1994).