Å skrive akademisk (Heftet)

En veiviser for forskere

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 154
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202533373
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi , Fagbøker , Estetiske fag og Språk og litteratur
Fag: Estetiske fag, Historie, religion og filosofi, Metode og studieteknikk, Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Omtale Å skrive akademisk

Å skrive akademisk innebærer å orientere seg i et uoversiktlig og krevende landskap. Denne boka er skrevet for å stake ut en kurs, peke på mulige veier og identifisere snublesteiner. Forfatteren tar for seg spørsmål knyttet til formålet med skrivingen og diskuterer hva som kjennetegner et godt akademisk språk.

Innenfor samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag er skriving blant forskerens viktigste redskaper i arbeidet med å utvikle ny kunnskap. I denne boka rettes oppmerksomheten mot etiske, metodiske, politiske og praktiske dimensjoner ved forskeres skrivearbeid. Forfatteren ønsker på denne måten å bidra til økt bevissthet om hvordan forskere og faglitterære forfattere kan skrive bedre tekster. Hun argumenterer for at det viktigste ikke er å få en tekst på trykk enklest mulig, men å arbeide systematisk for at tekstene som publiseres, er lesverdige og fører til nye erkjennelser. Slik utvikles en akademisk skrivekultur som understøtter kvalitet i forskningen.

Til toppen

Flere bøker av Solveig Østrem:

Om forfatter

Solveig Østrem er professor i pedagogikk ved OsloMet – storbyuniversitetet. I undervisning og forskning har hun arbeidet mye med temaer i skjæringspunktet mellom politikk, profesjonsutøvelse og pedagogikk og etikk. Hun er spesielt opptatt av etiske spørsmål knyttet til pedagogisk arbeid i barnehagen og av hva som står på spill i den voksnes møte med barnet som subjekt.