Å leve med kronisk sykdom (Heftet)

En varig kursendring

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 429
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202246594
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Å leve med kronisk sykdom

Å leve med kronisk sykdom er en innføringsbok for sykepleier- og andre helsefagstudenter i hvordan livet arter seg for den som rammes av kronisk sykdom.

Boka synliggjør hvordan kronisk lidelse påvirker opplevelsen av livskvalitet og helse, hvordan ulike grupper av kronisk syke takler dagliglivet, og hvordan yrkesliv, sosialt nettverk og helsetjenester erfares.

Samtlige artikler i Å leve med kronisk sykdom bygger på forskningsprosjekter knyttet til livet som kronisk syk. Ulike forskningsmetoder er demonstrert, og boka tjener dermed også som en metodebok for helsefagutdanningene.

Til toppen

Om forfatter

Professor Eva Gjengedal (f. 1951) er utdannet sykepleier, har videreutdanning i intensivsykepleie og er cand.polit. Gjengedal er dr. polit fra Universitetet i Bergen (1994) hvor hun nå er ansatt som professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Gjengedal har også en deltidsstilling som professor ved Avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde. Hennes forskning er blant annet knyttet til akutt og kritisk syke. Gjengedal er medredaktør av flere fagbøker og medforfatter av en rekke internasjonale publikasjoner.

Berit Rokne er ansatt som professor i sykepleievitenskap ved Institutt for samfunnsmedisinske fag, Universitetet i Bergen.