60-meteren (Fleksibind)

Kampen mot klokka

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202483968
Kategori: Trening og livsstil
Omtale 60-meteren

Alle har løpt 60-meteren. Enten det er på idrettsbanen, skolegården eller bygdas flateste jorde er ritualet det samme: Trekk opp en strek i bakken, skritt opp seksti lange steg og vent på klarsignal. 60-meteren er så kort at vi orker å gi full pinne hele veien. Vi ser oss ikke tilbake. Men det er i den korteste distansen at vi finner de lange linjene i norsk friidrettshistorie. Historien om sekstimeteren er også historien om idrettsmerket, og om fremveksten av det norske kroppsøvningsidealet.
Våren 2014 fyller Johnny Brenna 50 år og føler at han ser målstreken nærme seg raskt. Han lengter tilbake til startblokkene. Det blir startskuddet for en kortsprint tilbake mot ungdommens distanse. Med sprintprofessor Leif Olav Alnes som kyndig fartsholder tar han opp jakten på veteranfriidrettenes hellige gral: Skohandleren Per Sletholts 60-meterrekord for femtiåringer – 7.68 sekunder, satt i Stangehallen den 3. mars 1996 – mens krampene lurte bak hvert steg.

Blant proffene er sekstimeteren i dag en falmet distanse. Den løpes bare innendørs, og bare når løpebanen ute er dekket av snø. Blant alle oss andre er den fortsatt målestokken. En gullstandard innen hurtighet. Hva har du på 60-meteren?

Til toppen

Anmeldelser 60-meteren

"...boken er verdt å lese – akkurat slik det er verdt å øve mot et mål, uavhengig av om målet blir nådd eller ikke. Brennas bok er krydret med historier i historien, og den tør være så sær at det blir allment interessant.
"

Lars Gilberg , Vårt land

Til toppen

Om forfatter
Johnny Brenna (f.1964) har til sammen 20 års erfaring fra politiet. Siden 2006 har han drevet sitt eget konsulentfirma innen personlig sikkerhet. Han er sertifisert instruktør innen ulike selvforsvarssystemer og prosjektleder for «Et tryggere Oslo».

Han har skrevet krimromanene Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013), Operasjon Hydra (2014) og Operasjon Hades (2017) sammen med Sigbjørn Mostue. Han har også skrevet Håndbok i selvforsvar (2012) og 60-meteren (med Sindre Leganger, 2015).