55 Egner-viser (Innbundet)

Kjente og ukjente viser av Thorbjørn Egner

Serie: Thorbjørn Egner 

Forfatter:

Thorbjørn Egner (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 152
Illustratør: Egner, Thorbjørn
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Thorbjørn Egner
ISBN/EAN: 9788202638931
Kategori: Høytlesning og Barnas bestevenner
Alder: 2 - 8
Omtale 55 Egner-viser

En flott sangbok med 55 Thorbjørn Egner-sanger! Boken inneholder sangtekster av Thjorbjørn Egner, med melodier av Thorbjørn Egner, Christian Hartmann, Bjarne Amdahl og flere.
Alle sangene har noter og besifring.

Kjente illustrasjoner fra hele Thorbjørn Egners univers.

Til toppen

Flere bøker av Thorbjørn Egner:

Om forfatter

Thorbjørn Egner (1912–1990) vokste opp på Kampen i Oslo. Han var utdannet tegner og arbeidet noen år som reklametegner og dekorasjonsmaler. Samtidig begynte han å skrive for barn. Blant de første barnebøkene var fortellingene om Ola-Ola og Jumbo som dro ut i verden. Senere ble Karius og Baktus og Musikantene kommer til byen laget som hørespill i lørdagsbarnetimen.

Thorbjørn Egner var en allsidig kunstner. Han var tegner, grafiker, scenograf, dramatiker, visekomponist og forfatter. Han illustrerte som oftest sine egne bøker. Egner skrev også lesebøker for grunnskolen og utga dokumentarbøkene Gamle hus i Vågå og Gamle hus i Rauland. Thorbjørn Egner gjendiktet også A.A. Milnes bøker om Ole Brumm og vennene hans til norsk.

Bøkene om Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by er utgitt i flere land, og skuespillene blir oppført på teatre rundt om i hele verden. Karius og Baktus er i tillegg foreviget gjennom Ivo Caprinos dukkefilm, og i Kristiansand Dyrepark er det bygget en Kardemomme by i full målestokk.

Anders Heger har skrevet biografi om Thorbjørn Egner.

Bøker i serien