3 Bøker (Heftet)

1. Olsens Bok, Smaragden og Rov

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 424
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202560478
Kategori: Romaner
Omtale 3 Bøker

Freddy Fjellheim er en av Norges mest innovative forfattere. Poesien rommer faktakunnskap og kritikk, og prosaen integrerer poetiske vendinger. Ideen om hva som er litterært utfordres.

3 Bøker — den store B-en er tilsiktet — samler noen av Fjellheims mest markante verk: 1. Olsens bok, Smaragden og Rov.
Boken utgis samtidig med at forfatteren fyller 60 år. Forord ved Knut Stene-Johansen.

«(…) frigjerande å oppleve litteratur som er driven fram av oppdagingstrong og erkjenningsvilje. Eg les 3 bøker av Freddy Fjellheim som ein fabulerande og språklivleg trilogi over sjølvet, individet og den problematiske identiteten.»
Sindre Ekrheim, Klassekampen

Til toppen

Anmeldelser 3 Bøker

«Dei tre bøkene utgjer eit tverr- og lengdesnitt i eit mangfelt forfattarskap. [...] På meg verkar det [...] frigjerande å oppleve litteratur som er driven fram av oppdagingstrong og erkjenningsvilje. Eg les 3 Bøker av Freddy Fjellheim som ein fabulerande og språklivleg trilogi over sjølvet, individet og den problematiske identiteten. Blikkar ein ut i verda, eller rettare, inn i skjermen, er det jo berre det konstruerte og isolerte individet ein ser, likevel.»Sindre Ekrheim, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Freddy Fjellheim er født i Fredrikstad i 1957. Han debuterte som forfatter med 1. Olsens Bok (1983) som ble utgitt psevdonymt. Hele Fjellheims forfatterskap er preget av en stadig utprøvning av litterære uttrykksformer. Poesi, prosa og sakprosa veksler om tyngdepunktene, og sjangere integreres i forløp som har leserens våkenhet som siktemål. Slik kan man i Fjellheims bøker lese om temaer som vanligvis ikke behandles innenfor ett og samme verk.

Forfatteren er en aktiv deltager i offentligheten gjennom essays og artikler til aviser og tidsskrifter. Han arbeider også som kritiker av litteratur.

Freddy Fjellheim har gjennom mange år undersøkt og kritisert det nyrike Norge ut i fra en økologisk tenkning.