22.07.11 (Innbundet)

Fra hat til kjærlighet. Hendelsene som forandret Norge

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202370404
Kategori: Samfunn og debatt og Biografier
Omtale 22.07.11

Fredag den 22. juli ble regjeringskvartalet i Oslo og Utøya i Tyrifjorden angrepet. 77 personer ble revet bort, enda flere ble skadd. Tilbake sto familier og venner som hadde mistet sine aller kjæreste – og et helt folk i sorg.

Så kom dagene som forandret Norge. Fra vi fikk nyheten om terroranslaget til vi mandag 25. juli var samlet med blomster i hendene landet over. Heretter het det ”vi”.

Det er et stort og betydelig dugnadsarbeid som ligger til grunn for boken 22.07.11 – Fra hat til kjærlighet, der overskuddet av inntektene i sin helhet går til 22. juli-fondet. Her vises nye og unike bilder fra aviser, byråer og privatpersoner, alle tatt mellom 22. og 25. juli. Sammen med offisielle taler, nyhetskilder og mange av ordene som ble utvekslet på sosiale medier, forteller de historien som fra nå av vil prege oss som nasjon. Gjennom vitnesbyrdene dokumenterer boken det vi aldri må glemme: hvordan vi i disse julidagene bøyde oss i sorg for så å reise oss i samhold.

22.07.11 er en bok laget om den nære fortiden for fremtidens skyld.

Til toppen

Anmeldelser 22.07.11

Sorg og samhold

"Mye av billedmaterialet er allerede godt kjent, men forlaget har funnet frem en rekke nye fotografier av utvilsom dokumentarisk verdi.Både fargegjengivelse, trykk og papirkvalitet holder et høyt nivå.Tekstmaterialet skiller seg fra tidligere utgivelser ved den sterke betoningen av Twitter-meldinger og beretninger fra overlevende."

 
STEN INGE JØRGENSEN, VG

Til toppen