1968 (Ebok)

Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.36 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694675
Kategori: Kulturhistorie , Historie og Samfunn og debatt
Omtale 1968

1968 var breddfullt av dramatiske hendelser og omveltninger i store deler av verden. Mange husker kanskje best drapene på Martin Luther King og Robert Kennedy, invasjonen i Tsjekkoslovakia, opptøyene i Paris, Tet-offensiven under Vietnamkrigen ... men det var også året da musikalen Hair og filmen 2001: En romodyssé hadde premiere. Og i Norge giftet daværende kronprins Harald seg med Sonja, mens Phillips bekreftet det første oljefunnet i Nordsjøen.

En rekke andre store og små begivenheter skulle også komme til å sette sitt preg på 1968. Journalistene og forfatterne Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har dykket ned i disse historiene fra vår ganske nære fortid, og gir oss i denne boken et nostalgisk og lærerikt gjensyn med hendelser vi fremdeles påvirkes av, på godt og på vondt.

Til toppen

Andre utgaver

1968
Bokmål Innbundet 2018

Flere bøker av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen:

Om forfatter

EVA BRATHOLM er Dagbladets korrespondent i New York. Hun og familien bor i Park Slope, i Brooklyn.

Bratholm er født i Trondheim og begynte som reporter i lokalavis. I Oslo var hun innom Arbeiderbladet og Dagbladet før hun kom til NRK. I mange år var hun ansatt i NRK, som politisk reporter, programleder og redaktør. Fra 1989 til 1993 var hun NRKs korrespodent i Washington DC. I en lang periode ledet hun programmet "Bokbadet" på NRK. I 1999 kom hun tilbake til Dagbladet som kulturredaktør. Eva Bratholm har tidligere skrevet bøkene "Den perfekte fienden" i 1991 og "New York - forfatternes by" i 2002.