1968 (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694576
Omtale 1968

1968 var breddfullt av dramatiske hendelser og omveltninger i store deler av verden. Mange husker kanskje best drapene på Martin Luther King og Robert Kennedy, invasjonen i Tsjekkoslovakia, opptøyene i Paris, Tet-offensiven under Vietnamkrigen ... men det var også året da musikalen Hair og filmen 2001: En romodyssé hadde premiere. Og i Norge giftet daværende kronprins Harald seg med Sonja, mens Phillips bekreftet det første oljefunnet i Nordsjøen.

En rekke andre store og små begivenheter skulle også komme til å sette sitt preg på 1968. Journalistene og forfatterne Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har dykket ned i disse historiene fra vår ganske nære fortid, og gir oss i denne boken et nostalgisk og lærerikt gjensyn med hendelser vi fremdeles påvirkes av, på godt og på vondt.

Til toppen

Flere bøker av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen:

Om forfatter

EVA BRATHOLM er Dagbladets korrespondent i New York. Hun og familien bor i Park Slope, i Brooklyn.

Bratholm er født i Trondheim og begynte som reporter i lokalavis. I Oslo var hun innom Arbeiderbladet og Dagbladet før hun kom til NRK. I mange år var hun ansatt i NRK, som politisk reporter, programleder og redaktør. Fra 1989 til 1993 var hun NRKs korrespodent i Washington DC. I en lang periode ledet hun programmet "Bokbadet" på NRK. I 1999 kom hun tilbake til Dagbladet som kulturredaktør. Eva Bratholm har tidligere skrevet bøkene "Den perfekte fienden" i 1991 og "New York - forfatternes by" i 2002.