1920 (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418649
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 16
Omtale 1920
Sekstenåringen Håkon Lie bokser på kveldene. Søsteren Maria, sitter som politisk fange på Akershus og har blitt syk. De trenger penger til å kjøpe medisin. Hvis han vinner matchen får han penger. Han taper og blir tvunget til å tjene penger på annet vis.

1920 er en roman om det som kunne ha skjedd. Oslo heter i 1920 Kristiania. Femten år før, i 1905, ble ikke unionen med Sverige oppløst. Svenskene oppdaget at Nordsjøen var full av olje. Norge kunne ikke bli fritt. Norge er styrt av en svensk stattholder og det brutale SP – Spesial-Politiet.

Til toppen

Andre utgaver

1920
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Jon Ewo:

Anmeldelser av 1920

Svensk koloni 1920

"Kontrafaktisk steampunk fra okkupert Norge. [...] Ewo gir oss et gjennomarbeidet og leseverdig bilde av dette nye 20-tallet."Morten Olsen Haugen, Aftenposten
"Denne type konsepter har jeg veldig sansen for og det gledet meg å høre at Ewo har planer om å komme med ihvertfall to bøker til som tar for seg andre tiår og perioder i norsk historie på samme måte. [...] Den er godt skrevet, har driv, er full av spenning og er dyster. Jeg synes forfatteren lykkes spesielt med å skape en ubehagelig stemning hele veien. Jeg har helt klare bilder og følelser av de øde og skumle gatene og etter hvert ikke minst den uutholdelig tilværelsen ute på plattformen."Silje Solsvik, bibliotekar og blogger, bokbloggen "Så rart"
"Dette er en knalltøff dystopisk ungdomsbok. Du ser lett likhetstrekkene til et okkupert Norge under 2. verdenskrig. [...] Det er rett og slett imponerende hvor mye handling Ewo har klart å få til på bare 175 sider. Jeg klarte nesten ikke å puste før boka var ferdig. Språket i 1920 er levende og dialogene er troverdige, men allikevel er den lett å lese. Boken passer godt til ungdom som vil ha en spennende og engasjerende bok, selv om man ikke er en av de mest drevene leserne. [...] Det er lenge siden jeg har blitt så positivt overrasket av en bok og håper på en fortsettelse.""Superherogirl", bibliotekar og blogger, bokbloggen "Bøker by Superherogirl"
"Ewo har med 1920 skrevet en tøff og mørk dystopi med usannsynlig mye action på noen få sider."Byavisa Fredrikstad

Til toppen

Om forfatter
Jon Ewo er født i Oslo i 1957. Han har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Han har skrevet en serie barne- og ungdomsromaner og sakprosatitler. Jon Ewo har vunnet en rekke priser. Bla. Brageprisen og Riksmålsprisen.