1913 (Innbundet)

Århundrets sommer

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1913. Der Sommer des Jahrhunderts
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788202417468
Omtale 1913

1913 var året da alt syntes mulig, det var århundrets sommer. Proust er på sporet av den tapte tid, Rilke skåler med Freud, Kafka forelsker seg, Louis Armstrong lærer seg å spille trompet, en ung syerske ved navn Coco Chanel åpner sin første butikk, og i München selger maleren Adolf Hitler sine bybilder.

Men verden var på randen av krig, og for kunstnerne var uskylden allerede tapt. Florian Illies folder virtuost ut et historisk panorama og gir på samme tid portrettet av et Europa som er i ferd med å forandres for alltid. Skildringen av hverdagssituasjoner er blandet med analyser av avgjørende hendelser – alt skrevet med stor kunnskap i en enestående prosa. Dette er historien om året som formet det forrige århundret.

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

1913
Bokmål Ebok 2013
1913
Bokmål Heftet 2014
1913 - Århundrets sommer
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Anmeldelser 1913

Tre anbefalinger fra Knut Hoem

"Dette er et nyskapende verk fra en av «pop»-litteratene i tysk litteratur. I løpet av et kalenderår følger vi Freud, Kafka, Stalin, Hitler og en mengde andre av skikkelsene som kom til å skape og definere det tjuende århundret."

Knut Hoem, NRK

Året før alt gikk galt

"... også året før verdenskrigen er verdt en markering.(...)Det tar ikke så mange sider før man blir dratt inn i Illies' lek, som etter hvert viser seg å være både innsiktsfull, alvorstung og underfundig."

Simen Ekern, Morgenbladet

Til toppen