19 forgiftninger (Innbundet)

Serie:  220

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 72
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 220
ISBN/EAN: 9788282880640
Kategori: Lyrikk
Omtale 19 forgiftninger

Nils Chr. Moe-Repstads nye diktsamling handler om forgiftninger i vid forstand – om infeksjoner, virus og epidemier, men også om miljøforurensning, politisk korrupsjon og økonomisk utbytting. Diktene foretar store sprang i tid og rom: Vi forflytter oss fra Zambezi til Brennerpasset; fra Noahs ark til Kirkegaten i Kristiansand; fra selotenes kollektive selvmord på Masada-platået i år 73 e.Kr. til havstigningen og slyngplantenes utbredelse i en tenkt framtid. Det dreier seg om forpestede legemer, skrøpelige sjeler og infiserte samfunnsorganer.

Nils Chr. Moe-Repstads forrige bok, Teori om det eneste, ble nominert til Brageprisen. Nå har han skrevet et nytt poetisk storverk.

Til toppen

Flere bøker av Nils Christian Moe-Repstad:

Anmeldelser 19 forgiftninger

"19 forgiftninger er etter min mening Nils Chr. Moe-Repstads beste bok hittil."

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

"Følelsen av naturens likegyldighet blir svimlende i Nils Christian Moe-Repstads poetiske utforskning av forgiftningens betydninger. (...) Etter denne høstens utgivelser har litteratene ingen unnskyldninger for ikke å se bredden i Moe-Repstads kunstneriske uttrykk."

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

"19 forgiftninger er en bok som krever mye av leseren, men gir samtidig en hel del tilbake, i form av en voldsomhet og sensibilitet som kjennes på kroppen."

Kristian W. Wiese, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Nils Chr. Moe-Repstad (f. 1972) har utgitt elleve diktsamlinger og er gjendiktet til flere språk, deriblant fransk, tysk og russisk. I 2020 ble han tildelt Doblougprisen for sitt forfatterskap. Han har også vært nominert til både Brageprisen og Kritikerprisen. Moe-Repstad har vært involvert i en rekke musikalske prosjekter, blant annet med musikerne Arve Henriksen, Jan Bang, Erik Honoré, Nils Petter Molvær og David Sylvian.

Bøker i serien