101 mennesker som forandret verden (Innbundet)

Forfatter:

Jens Stuevold Holmboe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 320
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 101 World Heroes
Oversatt av: Holmboe, Jens Stuevold
ISBN/EAN: 9788204156105
Omtale 101 mennesker som forandret verden

Montefiore presenterer 101 kvinner og menn som i tanke, ord eller gjerning har satt uutslettelige spor i verdenshistorien. Hærførere, politikere og erobrere omtales sammen med vitenskapsmenn, kunstnere og filosofer gjennom tre årtusener.

Boken inneholder biografier, samt essays som omhandler interessante – og noen ganger bisarre – sider ved personenes samtid.

Til toppen

Flere bøker av Simon Sebag Montefiore:

Om forfatter

Simon Sebag Montefiore (f. 1965) er en britisk forfatter av flere bestselgende og prisvinnende sakprosabøker, flere av dem med temaer fra Russland hvor hans familie opprinnelig kom fra. Han har også skrevet romaner.

På norsk har det bl.a. kommet to store biografier om Josef Stalin, Stalin (2004) og Den unge Stalin (2007). Begge fikk stor oppmerksomhet og solgte svært godt. Deretter kom en biografi om fyrst Potemkin (2008) som var Katarina den stores elsker, og en bredt anlagt "biografi" om byen Jerusalem (2011). I 2016 kom det storslåtte dokumentarverket Dynastiet Romanov som forteller de personlige historiene til 20 tsarer og tsarinaer.

Montefiore er tilknyttet det britiske Royal Society of Litterature. Hans bøker er utgitt på mer enn 40 språk. Han bor i London med sin kone, romanforfatteren Santa Montefiore, og deres to barn.