1000 års gleder og sorger av Ai Weiwei (Ebok)
Ebok

1000 års gleder og sorger (Ebok)

Memoarer

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 9.98 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1000 years of joys and sorrow: A memoir
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788202730079
Kategori: Biografier
Omtale 1000 års gleder og sorger

1000 års gleder og sorger er de etterlengtede memoarene fra en av verdens viktigste levende kunstnere.

Ai Weiweis skulpturer og installasjoner har blitt sett av millioner over hele verden, og hans politiske aktivisme har lenge gjort ham til et mål for kinesiske myndigheter.

I sine memoarer gir Ai Weiwei oss et portrett av Kina fra de siste hundre år, samtidig som han belyser sin kunstneriske prosess. Det er også historien om hans far, Ai Qing, en gang nær venn av Mao Zedong, og en av Kinas mest innflytelsesrike diktere. Under kulturrevolusjonen ble Ai Qing stemplet som en dissident og dømt til straffearbeid. Hele familien, inkludert sønnen, ble forvist til en avsidesliggende og øde del av landet kjent som "Lille Sibir". Ai Weiwei beskriver barndommen i eksil og den vanskelige beslutningen om å forlate familien for å studere kunst i Amerika, hvor han ble venn med Allen Ginsberg og ble inspirert av Marcel Duchamp og Andy Warhol. Og han forteller om sin retur til Kina og veien fra ukjent kunstner til kunstverdenens superstjerne og internasjonal menneskerettighetsaktivist – og hvordan hans arbeid har blitt formet ved å leve under et totalitært regime.

1000 års gleder og sorger gir en dyp forståelse av de utallige kreftene som har formet det moderne Kina og tjener som en påminnelse om det presserende behovet for å beskytte ytringsfriheten.

Til toppen

Andre utgaver

1000 års gleder og sorger
Bokmål Innbundet 2022
Om forfatter

Ai Weiwei (f. 1957) er en av verdens viktigste nålevende kunstnere. Han er født i Kina, men bor i dag i Cambridge, Storbritannia.