Å mestre mangfoldet (Heftet)

En bok om læringsstiler

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204094254
Kategori: Grunnskolelærerutdanning og Utdanningsvitenskap
Fag: Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: 1. trinn, 10. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, Akademisk, Vg1, Vg2, Vg3, Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2, Yrkesfag Vg3 påbygging
Omtale Å mestre mangfoldet

Å mestre mangfoldet er en bok om læringsstiler. Elever har ulike læringsstiler og må derfor forskjellsbehandles når det gjelder metoder for undervisning og læring. Boka er skrevet for lærere i grunnskolen og den videregående skolen og handler om å mestre mangfoldet i et læringsmiljø med mange læringsstiler. Boka vil også være nyttig for studenter som skal bli lærere.

Elever har ulike læringsstiler. Noen er auditive, andre er visuelle eller taktile, men mange lærere underviser likevel som om alle elever var like. I denne boka beskriver Ruth Jensen hva som kjennetegner elever som har de ulike stilene. Dessuten gir forfatteren råd om hvordan man underviser i et læringsfellesskap med mange ulike stiler. Det handler om å mestre mangfoldet!

Til toppen

Om forfatter
Ruth Jensen er doktorgradsstipendiat ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo. Hun har lang praksis som lærer i grunnskolen og som leder av pedagogisk senter på kommunenivå. I flere år har hun arbeidet som universitetslektor på masterprogrammet i Utdanningsledelse ved ILS. Hennes forskningsfokus er skolelederes profesjonslæring.