Tre tronarvinger med felles bokprosjekt: Kongelig polartokt

Bli med tre engasjerte tronarvinger på en uforglemmelig reise i Polhavet – til Svalbard og Grønland. Boken er basert på kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria og kronprins Haakons besøk på og i farvannet rundt Svalbard i juni 2008, og deres senere reise til Grønland.

Alle tre tronarvingene har bidratt med hver sin personlige tekst i boken Kongelig polartokt, som setter fokus på livet i Arktis, aktuell forskning og ikke minst på det svært aktuelle temaet: klimaendringer. FNs tidligere generalsekretær Kofi A. Annan har skrevet forord.

”En bemerkelsesverdig bok…”
Kofi A. Annan

Forskerne Pål Prestrud fra Norge, Minik T. Rosing fra Danmark og Anders Karlqvist fra Sverige gir gjennom sine bidrag et bilde av situasjonen og forskningen som pågår, og på hvilke tiltak som kan iverksettes for å verne disse utsatte områdene på en bedre måte. Fotograf Veronica Melås, som fulgte tronarvingene på begge turene, er ansvarlig for alle bildene i boken.

Dette er en unik bok, der tre skandinaviske tronarvinger for første gang har gått sammen om et bokprosjekt. Deres naturlige valg falt på Arktis. Boken lanseres samtidig i Danmark, Sverige og Norge.