Andreas Viestad


Andreas Viestad

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011) og På grillen (2012). Sistnevnte har han skrevet sammen med Jon Krog Pedersen og Lars Laurentius Paulsen. Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2002 mottok Andreas Viestad Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

CV:

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1999
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad
http://www.geitmyra.no/