Håvard Rem


Håvard Rem
  • © Foto: Per Heimly

Håvard Rem er født i Oslo 7. februar 1959. Han debuterte i 1977 med diktsamlingen Kall på heltene. Han har bl.a. gjendiktet Leonard Cohen og Bob Dylan, og hans gjendiktning av Shakespears Romeo og Julie har vært oppført på Rogaland teater og Den Nationale Scene.

Han har utgitt essays og en rekke diktsamlinger og har arbeidet som plate- og bokanmelder, redaktør og forfatter. 

 

Bibliografi


  • 2004 Aril Edvardsen
  • 2003 100 dikt om krig
  • 2000 Tekstmeldinger
  • 1999 Dvergmål
  • 1996 Taksameteret går - dikt i utvalg 77-96
  • 1995 Derek Walcott: Det siste karneval
  • 1995 Tvillingbrødre
  • 1993 Joseph Brodski: Vannmerke
  • 1993 Øvelser i grensesetting
  • 1991 Galgeland
  • 1991 Jødenes konge
  • 1990 Den femfotete kamel
  • 1989 L. Cohen: Slavenes engeri
  • 1989 Slavenes energi
  • 1988 L. Cohen: Kjærlighet og hat
  • 1987 Karl Johans åpenbaring
  • 1985 Bak dør på gløtt
  • 1984 W. Whitman: Tilegnet den usynlige verden
  • 1982 Et lykkelig år av min ungdom
  • 1981 Sist jeg løp på deg
  • 1978 Bruddstedet
  • 1977 Kall på heltene

Salg til utlandet


  • Taksameteret går - dikt i utvalg 77-96
    • 2002 Russland