Kolbein Falkeid


Kolbein Falkeid
  • © Foto: Hans Jørgen Brun

Kolbein Falkeid er født i 1933 og debuterte som lyriker i 1962 med samlingen Gjennom et glass-skår. Han har senere gitt ut en rekke diktsamlinger. Blant disse kan nevnes En annen sol, fra 1989, samlingene Vind, eple og Samlede dikt, fra 2003, og Uvisshetens land, som kom ut i 2011. I 2012 kom den foreløpig siste samlingen, Utvalgte dikt. Falkeid har også utgitt gjendiktninger og skuespill. Han bor i Haugesund og har skrevet flere av tekstene til visegruppa Vamp.

Kolbein Falkeid ble tildelt Herman Wildenveys poesipris for sitt forfatterskap under Wildenvey-dagene i Stavern sommeren 2001. Wildenvey-Selskapet har tidligere gitt poesiprisen til lyrikerne Kjell Heggelund, Torild Wardenær og Halvor Roll. Skuespillerinnen og poesiformidleren Liv Dommersnes og lederen av det tidligere Ønskediktet i NRK, Mari Beinset Waagard, har også fått denne prisen.

Til våren! sier vi.

Jaja, men det er langt dit.

Og hva grønt er

har vingene glemt.

(Fra Enslige utsikter, 2000)

Mer om Falkeid:I forbindelse med Falkeids 75-års dag i 2008, utga forlaget Ketil Bjørnstads bok, Kolbein Falkeid - et nærbilde. Bjørnstad har i mange år vært fascinert og inspirert av Falkeids dikt. Gjennom flere samtaler nærmet Bjørnstad seg dikteren og hans dikteriske univers. Resultatet ble et portrettet der vi blir enda bedre kjent med både forfatteren og hans diktning.

Bilder:

Søk på Google

Bibliografi