Av jord er du kommet Chris Tvedt

Av jord er du kommet

Chris Tvedt

annen utgave skaffes
kr 379,- Last ned omslagBla i boken
Utgivelsesdato:
08.02.12
ISBN:
9788202365585
Språk/målform:
Bokmål
Innbinding:
Innbundet

Ny stor krimhelt er skapt

"Boka som er Chris Tvedts sjette, er nok en topp krim fra bergensforfatteren. En utsøkt, spennende og troverdig historie som tar tørner og vrier det er umulig å forutse. Språket flyter lett og godt, og inneholder få floskler. Personene står klart og tydelig fram både på godt og vondt.
Kanskje en ny Rivertonvinner for Tvedt? Så langt i år i alle fall den klart beste kriminalromanen jeg har lest."

Terningkast 6 Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Den nye stjernen

"Tvedt er den nye stjernen i norsk krim. (...) Tvedt går tett på sine figurer og lar dem virkelig føle begivenhetene på kroppen. Han har skrevet sin hittil sterkeste bok som fungerer på mange plan."

Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Helstøpt helt

"(...)en av påskens godbiter."

Terningkast 5 Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

Blodig i Bergen

"(...) Chris Tvedt kan krimhåndverket han bedriver. Han har et klart og drivende, stort sett klisjéfritt språk med kledelige bergensmarkører à la den sjarmerende insisteringen på at jente er et hankjønnsord – «jenten». Noen scener er grøssespennende (...)"

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"I fjor vant han Rivertonprisen. Nå har Chris Tvedt gjort det igjen; han har skrevet en ny thriller av internasjonal klasse."

Svein Gjeruldsen, Tvedestrandposten

Chris Tvedts siste krim er blant hans beste

"Jeg har ikke lest alle krimromanene til Chris Tvedt, men jeg har lest noen av dem, og jeg kan ikke skjønne annet enn at denne er blant Riverton-vinnerens beste. Både komposisjon og språk vitner om en forfatter i stadig utvikling."

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Ny norsk efterforsker kan blive en krimihelt af Wallander-dimensioner

Med forbløffende sikkerhed bindes hele molevitten sammen over bogens 76 stramme kapitler. Og i Matre har Tvedt skabt en hovedperson af Kurt Wallander-dimensioner.
Som hos Mankell får vi et djævelsk godt plot og møder en lidt plaget og misantropisk kriminalinspektør, der ender med at blive konfronteret med sin egen fortid.

Med Edvard Matre har Tvedt givet os endnu en stærk og elskelig nordisk kriminalfigur.

Jesper Friis, Politiken

Uventet og tettpakket.

"Chris tvedt er en av våre mest interessante krimforfattere i dag."

Lars Helge Nilsen, Bergens tidende

Den nye krimkongen av Bergen

"For at Chris Tvedt er på veg inn i same sjiktet som Jon Nesbø og Gunnar Staalesen, er det neppe tvil om.

Geir Geitle, Avisa Hordaland

"Åpningsscenen sitter som et skudd, bokstavelig talt. Tvedt tar leseren med inn i dype østlandsskoger og skildrer mesterlig en morgenstund som ender i en henrettelse."

Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen

"Parallelt med klappjakten på kvinneskjenderen blir Matre konfrontert med egne familieforhold på sjokkerende vis, og Chris Tvedt er på sitt intrigebyggende beste i sammenføyningen av de to delplanene i fortellingen. I det hele tatt er det adskillig å glede seg over for lesere som liker kriminalromanene sine streite, uten for mye språklig sideflesk og psykologisk flisespikking. Tvedt skriver fundamentalt spennende og ikke minst filmatisk."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Selve krimhistorien er mesterlig og ordentlig fortalt. Forfatteren skal ha mer enn et stort pluss for å tilføre denne boka en handling og et mønster som bryter mot tradisjonelle krimbøker og fører inn et brennende sosialt engasjement."

Kjell Moe, Kulturspeilet